Насіння Чіа - популярний Суперфуд, і є дуже корисним для організму. Ще понад 500 років тому вони вважалися джерелом здоров'я і краси у стародавніх ацтеків, а сьогодні визнані одними з найбільш корисних продуктів харчування на планеті.
Сучасні дослідження підтверджують високу біологічну цінність насіння Чіа, які містять величезний комплекс вітамінів, мікроелементів, клітковини, рослинного білка, омега3-кислот і антиоксидантів. У їх складі велика концентрація білка і збалансований комплекс незамінних амінокислот, що робить його універсальною їжею для вегетаріанців і веганів. Зміст засвоюваних вуглеводів становить всього один грам на унцію.
Насіння Чіа бувають білими і чорними. Це залежить від кольору рослини, яке дає плоди. За складом і впливу на організм вони практично не відрізняються, проте вважається, що білі містять трохи більше білків, а чорні - антиоксидантів. Крім того, чорні насіння більш популярні за чисто естетичний ефект, який вони утворюють на тлі світлих основ (білого молока, рожевого або кремового йогурту).
У харчуванні насіння можна використовувати в цілому або молотом вигляді. Вони мають желирующими властивостями, тому отримали широке застосування в якості інгредієнта для всіляких десертів з використанням молочних продуктів, фруктів, ягід і тд. Його можна використовувати при алергії на яйця (додаючи в випічку замість яєць) і при непереносимості глютену. Чіа можуть бути рекомендовані тим, хто не їсть молочку, так як містять кальцій, фосфор, магній і білок, необхідні для здоров'я зубів і кісток.
Високий вміст розчинних волокон в насінні Чіа визначають його "похудательной" ефект. Поглинаючи рідина вони розширюються в шлунку, забезпечуючи відчуття ситості і знижуючи кількість з'їдаються калорій. Крім того, клітковина, якої багаті насіння, прискорює метаболізм і покращує мікрофлору кишечника.
Надає дію:
попереджає ризик серцевих захворювань
підвищує «хороший» холестерин
нормалізує артеріальний тиск
розріджує кров
запобігає появі тромбів
покращує травлення
прискорює метаболізм
знижує вагу
оздоровлює опорно-рухову функцію
підтримує імунітет
СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ:
Вживати від 1 до 3 столових ложок на добу відразу або в декілька прийомів з водою, молоком або кисло-молочними продуктами.
Протипоказання:
Індивідуальна чутливість до насіння Чіа.
Умови та термін зберігання:
Зберігати в упаковці виробника в сухому, захищеному від світла місці при температурі від 18 ° С до 25 ° С і відносній вологості повітря не більше 75%, 12 місяців з дати виготовлення.
ФОРМА ВИПУСКУ:
Упаковка 100 г